Cake de crêpes au chocolat.
Hello everybody, First thing that you need to learn is what the different terminology you will find in recipes actually means. There are lots of fresh and sometimes foreign sounding terms that you will find in common recipes. These terms can mean that the gap in recipe success or failure. You should be able to find a good section in any inclusive cookbook that explains the different definitions for unfamiliar terminology. If you're not absolutely sure what's meant with"folding at the eggs" it is in your best interests to check this up. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, cake de crêpes au chocolat. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Cake de crêpes au chocolat is one of the most popular of current trending foods in the world. It's easy, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Cake de crêpes au chocolat is something which I have loved my whole life. They're fine and they look fantastic.
To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook cake de crêpes au chocolat using 11 ingredients and 18 steps. Here is how you can achieve that.
The ingredients needed to make Cake de crêpes au chocolat:
- Get 250 g of farine.
- Make ready 450 ml of lait.
- Make ready 4 of oeufs.
- Make ready 30 g of sucre.
- Prepare 1 of pincée de sel.
- Make ready 50 g of beurre fondu.
- Take of Huile pour la cuisson.
- Get 150 g of chocolat noir pâtissier.
- Make ready 150 g of chocolat praliné.
- Make ready 25 cl of crème liquide entière.
- Get 50 g of noisettes.
Instructions to make Cake de crêpes au chocolat:
- Faites fondre le beurre au micro ondes et faites légèrement chauffer le lait qui doit être à peine tiède (cela n’évite les grumeaux)..
- Dans un saladier, mélanger la farine, le sucre, le sel..
- Ajouter les œufs, le beurre fondu puis progressivement le lait en fouettant bien pour éviter la formation de grumeaux..
- Laisser reposer votre pâte 30 minutes..
- Dans une poêle à crêpe huilée et bien chaude faites cuire vos crêpes à feu vif de chaque côté jusqu’à ce qu’elles soient dorées..
- Casser les chocolats en morceaux.
- Dans une casserole, mettre les chocolats et la crème, faites chauffer à feu doux jusqu’à ce que le chocolat soit fondu puis laisser tiédir..
- Chemiser votre moule à cake de film alimentaire..
- Disposer une ou deux crêpes au fond du moule, la crêpe doit remonter sur les bords et tapisser le fond et les côtés du moule..
- Tartiner une crêpe d’une fine couche de ganache, la rouler serré. La disposer au fond du moule.Réitérer l’opération deux fois et les disposer l’une à côté de l’autre..
- Recommencer l’opération jusqu’à obtenir 3 couches de crêpes garnies..
- Presser légèrement en essayant de créer une surface plane..
- Garnir de ganache, lisser à l’aide d’une spatule et réserver 3 heures au réfrigérateur..
- Préchauffer votre four à 160 degrés..
- Faites torréfier les noisettes pendant 15 minutes puis concassez les avec un couteau..
- Réchauffer légèrement la ganache restante pour la fluidifier..
- Démouler le cake au crêpes sur un plat de service..
- Décorer avec la ganache et parsemer de noisettes concassées..
So that is going to wrap it up for this exceptional food cake de crêpes au chocolat recipe. Thanks so much for reading. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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